Projekt Strengthening of Internationalisation in B&H Higher Education (STINT)

Strengthening of Internationalisation in B&H Higher Education (STINT) je dio projekta Erasmus + Capacity building in Higher Education. Ovaj projekt ima za cilj jačanje i unaprjeđivanje internacionalizacije u visokoškolskim institucijama u Bosni i Hercegovini.
KU Lueven je koordinator navedenog projekta, dok su partneri iz Europske unije Instituto Politecnico do Porto iz Porta i Buckinghamshire New University iz High Wycombe UK, a partneri iz Bosne i Hercegovine su Univerzitet u Banjoj Luci, Univerzitet u Bihaću, Univerzitet Džemal Bijedić u Mostaru, Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Sveučilište u Mostaru, Univerzitet u Sarajevu, Univerzitet u Tuzli i Univerzitet u Zenici, Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja BiH, Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvalitete BiH, Agencija za akreditaciju visokoškolskih ustanova Republike Srpske, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke BiH i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.
Za više detalja posjetite: http://stint-project.net/

Gent (25.-26. siječanj 2016.)
Kick-off sastanak Erasmus + Capacity Building projekta Jačanje internacionalizacije u visokoškolskim institucijama u BiH – Strengthening of Internationalisation in BiH higher education (STINT) održan je 25. i 26. siječnja 2016. na KU Leuven Sveučilištu iz Genta.
Nakon pozdravnih riječi, projekt je u  cjelini predstavio koordinator projekta. Nakon toga je uslijedila prezentacija svih partnera projekta i njihova uloga u projektu.
Organizacijska struktura je predložena i prihvaćen od strane svih projektnih partnera, usvojene su i smjernice za realizaciju ugovora te su svi radni paketi prikazani detaljno. Ostali planovi potrebni za realizaciju projekta  su osmišljeni i dizajnirani kako bi se omogućila učinkovita provedba projekta.
Kick-off sastanaku prisustvovao je i predstavnik grada Gent-a, koji je predstavio međunarodnu suradnju ovoga grada.
Na sastanku su prisustvovali predstavnici svih partnera, predstavnici Sveučilišta u Mostaru su bili Prorektorica za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Izabela Dankić i Dragan Gabrić.
Za više detalja posjetite: http://stint-project.net/pages/events#kick-off

Banja Luka (7.-10. ožujka 2016.)
U Banjoj Luci , od 7.-10. ožujka 2016. ostvarene su sljedeće aktivnosti u okviru projekta:  Analiza postojećeg stanja o internacionalizaciji i mehanizma priznavanja. Sastanak je organiziran prvi dan u zgradi Vlade Republike Srpske  i drugi dan na Univerzitetu za poslovne studije. Sudjelovalo je ukupno 27 sudionika predstavljajući 15 različitih projektnih partnera.
Za više detalja posjetite: http://stint-project.net/pages/events#banjaluka2016

Sarajevo (30. lipnja 2016.)
Dana 30. lipnja 2016. u prostorijama Univerziteta u Sarajevu održan je nadzor projekta STINT. Nadzorni posjet je zakazan kao dio kontinuiranog praćenja Erasmus + programa za obrazovanje Education, Audiovisual and Culture Executive Agency (EACEA). Svrha posjete je bila upoznati se s realiziranim i budućim aktivnostima, te raspraviti i riješiti eventualne probleme u operativnom i / ili financijskoj provedbi projekta.
Za više detalja posjetite: http://stint-project.net/pages/events#sarajevo2016

Bihać (5.-8. rujna 2016.)
U Bihaću, u organizaciji Sveučilišta u Bihaću od 5.-8. rujna 2016. održala se radionica za izradu modela za priznavanje, te  strategiju internacionalizacije.
Glavni cilj ove aktivnosti je obuka partnera u projektu i njihovog osoblja na polju modela priznavanja kvalifikacija, razvojne strategije, provedbu i kontrolu internacionalizacije. Ova aktivnost doprinosi proširenju postojećih znanja, sposobnosti i vještina. S obzirom da u BiH ne postoje modeli za priznavanje, te strategija internacionalizacije, njihov razvoj i provedba bit će ključna za poboljšanje procesa internacionalizacije u BiH i procesa priznavanja kvalifikacija.
Za više detalja posjetite: http://stint-project.net/